Dit seizoen (2023)
Kom uit die kraan! naar het bekroonde boek van Tjibbe Veldkamp
Een vrolijke voorstelling over iets doen wat eigenlijk niet mag op een bouwplaats.
Voorstelling van circa 30 minuten ‘Verboden toegang. Niet betreden. Levensgevaarlijk op de bouwplaats! Bart is juist razend nieuwsgierig. Prachtig die hijskraan en die cementwagen, maar het mag niet… Tóch kruipt hij onder het hek door. Waarom Bart? Pas op!
2-8 jaar
Luiletterland Groenlokje heeft een reis gewonnen...
Een vrolijke en educatieve voorstelling over letters, woorden en spelling.
Voorstelling van circa 30 minuten Groenlokje heeft een reis gewonnen naar het magische Luiletterland! Hier wonen de verschillende boekpersonages wanneer hun verhaal eventjes niet gelezen wordt. Ze krijgt een privé rondleiding van Vliegenier Vos door de populaire kinderboekenwijk. Waarom is Vliegenier Vos eigenlijk alle uren van alle dagen in Luiletterland? Het wordt een knie-kna-knettergek letteravontuur!
2-8 jaar
Het Krentenkoek Mysterie - taalontwikkeling - lezen is leuk!
Een avontuurlijke voorstelling over dat lezen leuk en magisch kan zijn.
Voorstelling van circa 45 minuten Commandant Brombeer heeft zijn beste agentes Agaath en Jantien naar de bibliotheek gestuurd om de zaak van de actieve letterdief op te lossen! Alle prentenboeken missen al de letter "Q" en nu is zometeen de "E" aan de beurt.. Kunnen ze samen met de kinderen de woordraadsels binnen de tijd oplos terwijl ze tot grote frustratie van de commandant bijna alles verkeerd lezen?
2-8 jaar
Treuzelkont - piekeren - schoolreisje - treuzeltruukjes
Een avond-uurlijke sprookjesachtische voorstelling vol muziek over de alom bekende bedtijdrituelen
Voorstelling van circa 35 minuten Ela haalt al haar treuzeltrucjes uit de kast om maar niet te hoeven slapen; knuffel kwijt, dorst, nog even spelen.. "Mama, nog één boekje.., een liedje dan? Zou haar moeder er in trappen? Waarom gaat ze niet rustig dromen over wat er morgen staat te gebeuren?
2-8 jaar
Schone Draak - wachten - geduld hebben
Een sprookjesachtige voorstelling boordevol muziek
Voorstelling van circa 35 minuten Daan, rustig aan! Daan wil veel.. vooral draken zoeken, maar ze heeft nergens geduld voor. Haar vriendinnetje Sterre heeft juist de mooiste tijd tijdens het wachten. Wanneer Daan Sterre kwijtraakt willen allerlei 'bijzondere' figuren haar helpen; een slak, een legopoppetje en visje. Als ze nou heel even wacht.. Een sprookjesachtige voorstelling boordevol muziek.
2-8 jaar
Holle Bolle Kies - mondverzorging, tandarts - gezondheid - eten
Een grappige muziekale speelste theatervoorstelling over Holle Bolle Kies
Voorstelling van circa 30 minuten "ergens in een mond hier niet zo ver vandaan leefde eens een familie tanden en kiezen: de familie Malers. Een beetje achterin verstopt, woonde de kies Kora. Ze voelde zich rot van binnen. Kwam dat poetsteam wel eens langs? En is al die zoetigheid wel gied voor haar?
2-8 jaar
Stomme Stapel Stenen?! - muziek, beeldend, vrolijk, beweging, handpoppen...
Een sprookjesachtige voorstelling boordevol muziek
Voorstelling van circa 45 minuten De reizende jeugdexpositie over de hunebedbouwers is nog niet af! De nieuwste werknemer Amber wordt aan het werk gezet om alle kisten en dozen zorgvuldig te legen en de expo in te richten. Maar daar heeft ze bijzonder weinig zin in, "een stome stapel stenen" noemt ze de hunebedden. Maar dan lijkt de geschiedenis op magische wijze tot leven te komen..
6-10 jaar
De BOM & BEREND show - Bommen Berend, Groningen, erfgoed
Een educatieve, interactieve en prikkelende voorstelling boordevol muziek
Voorstelling van circa 30 minuten In deze voorstelling wordt op grappige wijze het verhaal van het Gronings Ontzet verteld door twee radio dj's; de handpoppen Bom en het paard Berend en hun assistentes. Tijdens de live uitzending helpen de kinderen held Karel Rabenhaupt mee om de slechterik Bommen Berend en zijn zuurkool uit Groningen te verjagen.
4-8 jaar
Niets vergeten? - Fantasie, goed genoeg, iets leuk met niets
Een voorstelling over uniek zijn, verliefd worden, stilstaan in drukke tijden en roeien met de riemen die je hebt.
Voorstelling van circa 30 minuten Hoe kun je nou een overgetelijke show geven als je alles bent vergeten?! De overvolle feestdag wordt even stil gelegd met een duikbril, paardrijlaarzen, prentenboeken, flippers en een hoop fantasie. Gaat het Maartje en Olivia lukken om toch iets spectaculairs te maken? Samen kun je alles met niets!
2-8 jaar